داستان مراحل تولید زعفران از کاشت تا برداشت

مراحل تولید زعفران از کاشت تا برداشت

در ادامه با یکدیگر با مراحل تولید زعفران آشنا خواهیم شد. تولید زعفران در حدود ۶ ماه زمان نیاز دارد.

در این شش ماه کشاورزان به آماده سازی زمین کشاورزی، کاشتن پیاز زعفران، آبیاری و برداشت گل زعفران می پردازند.

مراحل تولید زعفران: مرحله اول کاشت پیاز زعفران

کشاورزان باید قبل از کاشت زعفران، زمین کشاورزی را به خوبی آماده سازی کنند. آماده سازی زمین کشاورزی شامل مسطح کردن زمین کشاورزی، وجین کردن و دادن کود حیوانی است.

زمین کشاورزی در طول سال با باد و باران حالت مسطح خود را از دست می دهد به همین دلیل نیاز است تا قبل از کاشت زعفران آن را یکنواخت و مسطح کنند.

این کار معمولا به وسیله تراکتور اتفاق می افتد و به آن لیزر زدن می گویند. وجین کردن زمین کشاورزی به معنای از بین بردن علف هرز است. برخی از کشاورزان برای از بین بردن علف هرز از آفت کش و سموم شیمیایی استفاده می کنند

اما کشاورزان بذرگران به هیچ عنوان از سموم شیمیایی و آفت کش ها استفاده نمی کنند. تمامی علف های هرز را به صورت کاملا دستی از ریشه در میاورند.

وجین کردن زمین به صورت دستی کاری بسیار سخت و طاقت فرسایی است اما استفاده از سموم شیمیایی باعث افت کیفیت زعفران می شود.

برای تقویت خاک زمین کشاورزی میتوان از کود حیوانی یا شیمیایی استفاده کرد. استفاده از کود شیمیایی باعث افت کیفیت زعفران می شود به همین دلیل کشاورزان بذرگران از کود حیوانی استفاده می کنند.

خب حالا زمین کشاورزی به خوبی آماده شده است و موقع کاشت پیاز زعفران است. در منطقه خراسان جنوبی پیاز زعفران را معمولا در شهریور ماه می کارند.

این کار بسیار دشوار است و به تنهایی انجام پذیر نیست به همین دلیل خانواده کشاورز و تعدادی کارگر به کمک او می آیند. کارگران به دو دسته تقسیم می شود. گروهی از آن ها با بیل زمین را حفر کرده و گروه دیگر پیاز زعفران را در آن قرار می دهند.

مرحله دوم آبیاری زعفران بعد از کشت و سله شکنی

در مرحله دوم از مراحل تولید زعفران پس از گذشت دو الی سه هفته اکنون نوبت به آبیاری زمین کشاورزی می رسد. ممکن است آب کشاورزی در ساعات مختلفی از شبانه روز در دسترس کشاورز قرار بگیرد. این زمان ممکن است بر اساس نوبت کشاورز هر ساعتی از شبانه روز باشد. به همین دلیل کشاورز مجبور خواهد بود تا پاسی از شب بیدار باشد و یا همراه با طلوع خورشید از خواب بیدار شود.

کشاورز باید قبل از شروع آبیاری باید مسیر جوی آب را هموار کرده و به سمت زمین کشاورزی خود هدایت کند. مردم خراسان به هموار کردن جوی و هدایت آن به زمین کشاورزی «برق و جو» میگویند. بعد از وارد شدن آب به زمین کشاورزی ممکن است بارها آب از مسیر اصلی منحرف شود به همین علت کشاورز باید همواره در مسیر آب رفت آمد داشته باشد.

بعد از گذشت حدودا یک هفته که آب توسط زمین کشاورزی جذب شد نوبت به سله شکنی میرسد. این عمل در خراسان جنوبی به «رنده زدن» معروف است. کشاورز با سله شکنی خاک را به وسیله تراکتورهای دستی نرم میکند.

سله شکنی با نرم کردن سطح خاک زمین کشاورزی به رشد آسان زعفران از زیر زمین کمک می کند.

مراحل تولید زعفران: مرحله سوم زمان برداشت گل زعفران

مرحله سوم از مراحل تولید زعفران، برداشت گل های زعفران است. در سرمای آبان ماه کشاورزان هر روز صبح زود همراه با طلوع خورشید از خواب بیدار می شود. آن ها پس از خواندن نماز صبح به سمت زمین های کشاورزی خود میروند.

پس از جمع آوری گل های زعفران از مزرعه آن را به خانه میاورند و رشته زعفران را از گل آن جدا میکنند. در این مرحله زعفران به حالت های مختلف سرگل، دسته فرآوری می شود. پس از جدا کردن رشته زعفران یا اصطلاحا پاک کردن گل های زعفران نوبت خشک کردن زعفران هاست.

قیمت پیاز زعفران

قیمت پیاز زعفران هر سال مقدار متفاوتی دارد. البته که معیارهای دیگری نیز در قیمت پیاز زعفران تاثیرگذار است. مانند: اندازه پیاز زعفران، نوع و جنس پیاز زعفران، داشتن خاک و گل پیاز زعفران و …

خرید زعفران قاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *